MVO: Maasstad Ziekenhuis

Dinsdag 10 juni 2014 verraste de 5-jarige Julia Klein, de medewerkers van de kinderafdeling van het Maasstad Ziekenhuis met een speelgoedpakket ter waarde van €2.500,-. De schenking is een initiatief van haar ouders Alex en Yvette Klein die in samenwerking met Stichting Dada de gift mogelijk hebben gemaakt. “Het is fantastisch dat we zoveel kinderen blij kunnen maken met dit prachtige speelgoed, want een bezoek aan een ziekenhuis is gewoon niet leuk”, vertelt kinderarts Boehmer.

Betrokken medewerkers
De ouders van voormalig patiënte Julia dragen het Maasstad Ziekenhuis een warm hart toe vanwege de betrokkenheid van de medewerkers die zij tijdens het ziekteproces van hun dochter hebben ervaren. “Onze dochter heeft ruim vier jaar onder behandeling gestaan. Tijdens deze jaren hebben we te kampen gehad met de nodige onzekerheid en ongerustheid. Altijd konden wij een beroep doen op dokter Boehmer en haar collega’s. Dit hebben wij zeer gewaardeerd en daarom wilden wij graag wat terug doen. Mijn man Alex is al geruime tijd ambassadeur van Stichting DaDa en heeft deze schenking mogelijk gemaakt”, besluit Yvette Klein.

Stichting DaDa
De stichting zamelt geld in voor projecten die het verblijf van een kind in het ziekenhuis aangenamer maken en die niet uit het reguliere (zorg)budget betaald kunnen worden. “Inmiddels hebben we, dankzij de hulp van donateurs, een groot aantal van deze extra voorzieningen mogelijk kunnen maken. Onze ervaring is dat naast de medische zorg ook andere middelen noodzakelijk zijn om een kind zich in het ziekenhuis thuis te laten voelen. Een pop, auto of puzzel kan dan al een belangrijke bijdrage leveren”, besluit voorzitter André van Duivenbode.

Kortom, blije gezichten in het Maasstad Ziekenhuis, dankzij deze gulle gift.